2011. május 8.

OKC - Return to Fantasy

Jelentkeztem OKC -re Ildihez alias Kovaxkához a legújabb készletéhez. A témája a Steampunk, aminek nagy csodálója vagyok. (A steampunk a sci-fi egyik altematikájának is tekinthető, amely az elképzelt jövő tematikai elemeiből alkotja meg tartalmát. Ilyen elem a steampunkban az elképzelt technológiai vívmányok és találmányok szerepeltetése.-wikipedia) Készültek már könyvek, képregények, filmek ebben a stílusban, az egyik -szerintem- leghíresebb a Wild Wild West-Vadiúj vadnyugat  címmel. Egy zenekar is képviselteti magát, ez az  Abney park. Sőt rengeteg tervező is alkotott már a Steampunk jegyében, pl. már Marta van Eck-nek is készítettem oldalakat a  The Future is Steampunk készletével, amiket ITT megnézhetsz.
Most Ildi mélyedt bele ebbe a világba, és alkotott egy mega-fantasztikus készletet  Return to Fantasy címmel (a címet az egyik Uriah Heep szám ihlette). Rengeteg érdekes szerkezet, elem és csodás papírok tarkítják.
Megvásárolható a Scrapbook-Elements boltjában. Mutatom:
 Az álomcsapat oldalai:
Az OKC-re jelentkezettek oldalai(köztük az enyéim is):

Én két oldalt is készítettem. Kivételesen most a másodikkal kezdeném:
Köszönet érte Illena-nak
Zolcsit beültettem egy kicsit repülni. És persze egy Isaac Asimov idézet. Ő alkotta meg a Robotika három törvényét (aki látta az Én, a robot című filmet, ott már hallhatott róla).
"In a properly automated and educated world, then, machines may prove to be the true humanizing influence. It may be that machines will do the work that makes life possible and that human beings will do all the other things that make life pleasant and worthwhile " - Isaac Asimov (Robot Visions)
Ez a másik oldalam, ez készült el először, de ehhez majd csatolnék pár videót is:
A leírás: Kate Walker, a New Yorkban élő ügyvédnő a francia Alpokban lévő Valadilene-be érkezik, hogy megbízója számára aláírassa a helyi játékgyár eladásáról szóló szerződést a gyár tulajdonosával, Anna Voralberggel, aki viszont pár napja hunyt el. Anna végrendeletéből kiderült, hogy van egy örökös! Hans Voralberg, az automatonok mániákusa. Az automaton valahol félúton van az automata és a humanoid között. Hans szenvedélyesen kezdett foglalkozni a mamutokkal és rabjává lett annak a legendának, miszerint Szibériában a mai napig élnek a kihaltnak vélt állatok. A zseniális, de a külvilág embereivel kommunikálni képtelen koponya életét ettől kezdve ez a legenda töltötte ki, elhagyta Valadilene-t és egyetemi tanulmányait is főleg ennek szentelte, majd útnak indult felkutatni az ősállatokat. Útközben mindenhol otthagyta a névjegyét fantasztikus automatonok formájában, amelyek szinte mérföldkövekként jelölték utazásának állomásait. A valadilene-i gyár is azoknak a terveknek alapján készítette őket, amelyeket Hans küldött a nővérének. Kate Walkernek tehát nincs választása, kutatni kezd Hans Voralberg után. Az út során sok bonyodalomba keveredik; sok emberrel,és robottal találkozik.

És hogy mi is ez? A kedvenc PC-s játékom a Syberia, melynek már két része is megjelent. Izgalmas történet, csodás grafika és beépített videók és persze rengeteg steampunkos szerkezet. Na meg azért a zenéje sem elhanyagolható. Az oldalon szereplő rajzok is a játékban található szerkezetek vázlatai. Amikor jópár éve először játszottam vele (akkor még Zolcsi pici baba volt) teljesen beleszerettem. Mindig elvarázsol ez a játék és teljesen bele tudok merülni, beleélni magam abba a világba.
Nézzétek meg a trailereket.
Az első rész:

A második:

2 megjegyzés:

kreatívhit írta...

Mindkét oldalad nagyon nagyon tetszik.A játékról már én is hallottam de nem ismerem még.

Rucola Designs írta...

Mindkét oldalad és Asimov rulez! Szuper lehet a játék is!

Related Posts with Thumbnails