2011. június 18.

CT - Painted Overlays Quickpages

Timi a festett cuccaiból készített egy sablon csomagot, melyben 4 db szuperklassz QP található.
Felhasználta hozzá a Painted Borders no1 és a Painted overlays no1  elemeit.
Megvásárolható a ScrapBird boltjában.
Mutatom:
Az oldalaim:
Felhasználtam még:
A világ scrapbookos szemmel (AVSSZ) - Beszteri
Szerelem, szeretet, gondoskodás - Beszteri
VSSZ - Altalena
Zolcsi a dínó kiállításon zsírkérával satírozott olyan fatáblákon, amik dínókat ábrázoltak. Nagyon élvezte, rengeteg papírt hoztunk haza. Meg persze zsírkrétás ruhát...:-)
 alpha: Water Alpha - sussieM
Ezek a fotót már rég készültek, még szakközepes sulis koromban.  '94-ben egy tanulmányi kirándulás keretében eljutottam Rómába. A fotók a Trevi-kútnál készültek, Róma egyik leghíresebb kútjánál.
Szöveg:
"A Trevi-kút (olaszul: Fontana di Trevi) Róma egyik legnagyobb és világszinten legismertebb szökőkútja.A kút 26 m magas és 20 m széles. A kút egy római diadalívhez hasonlít egy hatalmas központi (a diadalív kapujának felel meg) és két oldalsó fülkével előtte pedig egy grandiózus szoborcsoporttal. A kút homlokzatának domborművei az Aqua Vergine legendáját mutatják be. Medencéje lekerekített szélű téglalaphoz hasonlít. A szoborcsoport központi témája a víz megfékezése. A középső fülkét, melyet hatalmas korinthoszi oszlopok vesznek közre, Neptunuszt, a tengerek istenét ábrázoló monumentális szobra díszíti, mely Pietro Bracci munkája. Neptunus kísérői a tritonok, akik hippokampuszokat szelídítenek. Az egyik triton, melynek hippokampusza nyugodt, a nyugodt tengert, azaz a megfékezett vizet szimbolizálja, míg a vad hippokampusz a viharos tenger szimbóluma.A két oldalső fülkét a Bőség és Tisztaság istennőinek allegorikus szobrai foglaják el.
A Trevi-kúthoz egy monda fűződik, mely szerint, aki bedob egy pénzérmét, az még biztosan visszatér Rómába, az "örök városba"."
                                                    ...én dobtam
És remélem azért tényleg  még egyszer eljutok oda a családommal, hogy ők is láthassák a csodát.

3 megjegyzés:

kreatívhit írta...

Jobbnál jobb oldalakat hozol.

Toni írta...

Ájulat vagy csajszi! Nagy álomom Róma, köszi az ízelítőt, már látom magam a Trévi kútnál! :)

Margó írta...

Kívánom, hogy teljesüljön számotokra a monda általi ígéret!!!
Eszméletlenül, meghökkentően gyönyörűek ezek az oldalak. Minden oldalad szeretem, de tényleg minden stílusban képes vagy ugyanolyan színvonalon alkotni! Mindig örömmel csodálom!!!

Related Posts with Thumbnails