2012. június 3.

A párizsi mumus

Ma este egy francia mesét néztünk Zolcsival. És imádtuk. Nagyon édes, elbűvölő, némileg furcsa, de egyben érdekes akár egy felnőtt számára is.
"A párizsi mumusban két jó barátot ismerhetünk meg, akik az 1910-es, árvíz sújtotta Párizsban élnek. Emile egy kis mozi gépészeként dolgozik, és halálosan szerelmes a pénztáros kisasszonyba, Maudba, míg Raoul Catherine nevű rozoga teherautójával saját házhoz szállítási vállalkozást visz, és – látszólag – mindennél jobban idegesíti a Montmartre egyik kabaréjának csalogánya, a Lucille nevű énekes sztár. Raoul egyik ügyfele egy tudós, akinek távollétében egy Charles nevű majom segítségével (vagy inkább a szegény jószágot kihasználva) főhőseink betörnek a birodalmába, és némi, a titokzatos laboratóriumban történő kíváncsiskodást és ügyetlenkedést követően rászabadítanak egy „szörnyet” a városra.

Bibo (korábban Eric) Bergeron francia animációs filmes, az Irány Eldorádó és a Cápamese társrendezője ezúttal egy részben saját maga által írt történetet vitt vászonra. A címszereplőhöz hasonlóan A párizsi mumus különös mutáns: egy gyerekeknek szóló animációs mese keveredik benne Az operaház fantomja és a klasszikus szörnyfilmek motívumaival, miközben kiskamaszokat célzó (legalábbis azon a szinten mozgó) szerelmi vonulat is van benne.

A 2 méteresre növesztett, csodaszépen (Sean Lennon hangján) éneklő bolha meglehetősen hajmeresztő jelenség, és amikor rágyújt a dalára, azt hisszük, már nem tudják fokozni az őrületet, de a végére rá kell jönnünk, hogy bizony, még tudják. Emiatt Bergeron alkotása a valaha látott egyik legbizarabb gyerekfilm – ám könnyen lehet, hogy valakinek épp emiatt fog tetszeni... " (est.hu )
Íme a trailer:


Csodás dalok vannak benne, melyekhez Vanessa Paradis gyönyörű hangja társul.
Mutatom az abszolút kedvencet, amit a mese végignézése után újra meg kellett nézni és hallgatni:
Remélem sikerült kedvet kapni a megnézéséhez, mert szerintem kihagyhatatlan.
Jó szórakozást hozzá!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails