2012. október 28.

Közeleg a Halloween - Top 20

Jövőhéten már itt a Halloween. Mi Zolcsival tavaly  a magunk módján megünnepeltük. A lakás kapott némi dekorációt, melyet mi készítettünk. Sütöttünk sütiket, és szellemes-boszorkányos halloween filmeket néztünk, ameddig csak bírtuk és el nem aludtunk.
Most a mi TOP 20-as filmes listánkat osztanám meg veletek, melyek a mi ünnepi repertoárunkba bekerültek és természetesen gyerekkel is megnézhetőek (nem vértől tocsogóak).
1. Snoopy és a halloween
 Nálunk ez áll az első helyen. Imádjuk Snoopy kalandjait, klasszikus mese minden korosztálynak. Ez egy 1966-ban készült rész, de ma is élvezhető. Pont a héten vettem meg DVD-n.
" Idén halloweenkor vajon eljön a Nagy Tök? Linus így gondolja, ezért egész éjszaka virraszt a tökföldön. Charlie Brownt is magával ragadja a hangulat: szellemnek öltözik - noha a szükségesnél több lyukat vág jelmezére - az édességgyűjtő körúton azonban nem a szokásos ajándékokat kapja. Az első háborús hős pilóta, Snoopy a Vörös Báró ellen harcol, belóg Violet házibulijába, és meglesi Linust. Az egész család örömét leli majd az ünnepen, mert a régi kedvenc új fényben ragyog a felújított extra kiadásban, javított képpel és hanggal. Ezt a halloweent csak élvezni lehet!"
2.  E.T. - a földönkívüli
 Ez is örök klasszikus, mely 1982-ben készült, és bármely gyermek szívesen megnézi,.
"Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy "valaki" közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. Ezen az éjszakán ugyanis egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. Egész éjjel kint marad, s végül magához édesgeti ezt a valakit, aki persze nem más, mint E.T. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással, s ennek a barátságnak állít feledhetetlen emléket Steven Spielberg minden idők legnagyobb filmsikerében.
3. Ágygömb és seprűnyél
 Ez egy 1971-es Disney egész estés élőszereplős és rajzolt figurás mesefilm.
"Eglantine Price (Angela Lansbury) egy levelező boszorkányképzőbe jár, amikor Angliát megtámadják. A veszélyeztetett Londonból a gyerekeket vidékre evakuálják, és elkerülhetetlen, hogy Price kisasszonyhoz is beköltözzön pár eleven kisgyerek. Charlie, Carrie és Paul Rawlins balszerencséjükre épp itt kapnak menedéket. Sem a gyerekek, sem Price kisasszony nem örül a kényszerű együttlétnek. A gyerekek hamarosan rájönnek Eglantine titkára és ők is részt vesznek a boszorkányos varázslatokban. Mindnyájan meglepődnek, mikor a varázsigék működni kezdenek.
4. Hókusz Pókusz
 Egy 1993-as családi vígjáték, tele fantasztikus színészekkel.
"Az egykor boszorkányként megégetett Sanderson nővérek a XX. század végének egyik Halloween éjszakáján újra életre kelnek. A megelevenedett, szeleburdi boszorkányok, Winifred (Bette Midler), Sarah (Sarah Jessica Parker) és Mary (Kathy Najimy) ott folytatják tovább, ahol 300 éve abbahagyták. Kezdetben megidézőjük, a kis Max Dennison és kishúga lesz a boszik molesztálásának elsődleges célpontja, mignem feltűnik a szinen a gyönyörű Allison és három kisgyermeke, akik földöntúli képességükkel megtörhetik a 300 éves hölgyek varázsát."
5.  Szörnyecskék 1 és 2
 Gyerekkorom kedvencei 1984-ből. Többször is láttam a moziba és megunhatatlan.
"Ne érje nedvesség a testét! Tartsd távol az éles fénytől! De ami a legfontosabb: hiába sír, hiába könyörög, soha, de soha ne etesd meg éjfél után! Ezeket a jótanácsokat kapja Billy legújabb kis háziállatához, a plüssmacihoz hasonlatos Gizmóhoz. Sajnos a fiú sorra megszegi a szabályokat és ez végzetes következményekkel jár. A víz hatására a kis Gizmó szaporodni kezd, az éjfél utáni lakmározás során pedig gonosz szörnyecskékké alakulnak az utódok, akik elindulnak, hogy feldúlják a kisváros nyugalmát. Útközben az uszodába is betérnek, ahonnan már ezrével özönlenek elő.
6. Szellemírtók 1 és 2
 Még egy régi film 1984-ből, ez is élvezhető még ennyi év után is
"Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül: hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.
7. Casper
 Nagyon édes film 1995-ből, melyet ugyancsak többször néztem anno a moziban és Zolcs is szereti.
"Nincs emberfia, aki be merne lépni az elhagyatott kastélyba! A környéken ugyanis mindenki tudja, hogy az ódon épületben kísértetek tanyáznak. Az új tulajdonos számára azonban a megoldás kézenfekvő: ki kell űzni a kísérteteket. Casper, a vidám kis szellem eddig holtra unta magát. Tévézgetés közben nem is sejti, hogy hamarosan számos látogatója lesz, úgy mint ördögűzők, szellemírtók, építési vállalkozók. De csak egyvalaki akad, aki legény a talpán, egy tizenéves kislány. Először ő is sikít, mint a többi, aztán elájul, mint a többi. De ami ezután következik, az Casper és goromba bácsikái legmerészebb álmait is felülmúlja.
8. Boszorkányok
 Ez egy 1990-es film, melybe még  Rowan Atkinson is feltűnik.
"Egy árván maradt kisfiú a nagymamájához kerül Norvégiába. Egy elegáns szállodában vesznek ki szobát, ahol különös vendégek gyülekeznek. Hamarosan kiedrül, hogy nemzetközi boszorkánytalálkozó készül, amelynek résztvevői arról tanácskoznak majd, hogyan pusztítsák el a világ összes gyerekét.
9. Matilda, a kiskorú boszorkány
 Ez egy 1996-os igazán boszorkányos gyerekfilm.
"Matilda nem mindennapi kislány. Sőt, inkább különleges. Bár vannak, akik flúgosnak mondanák vagy rettentőnek vagy elviselhetetlennek, esetleg borzasztó okosnak. Ahhoz képest, hogy egy szélhámos természetű használtautó-kereskedő és az ő használt autóihoz hasonló felesége gyermekeként látta meg a napvilágot, képességei különlegesnek mondhatók. Csak egy példa: ha akarja, tanárnője felemelkedik és kirepül az ablakon. De szülei nem érzékelik teremtésük nagyságát, élik tovább hülye kocsi-TV-ágy életüket, sőt elküldik inkább egy szörnyű nevelőintézetbe. Matilda és ifjú tanárnője között barátság alakul ki, a tanárnő felismeri a kislány képességeit. De nem mindet."
10. Két tojás száz bajt csinál
 Ez egy igazi Halloween-os film az Olsn ikrekkel.
"A Halloween hangulatát idéző történet főszereplője egy ikerpár, Kelly (Mary-Kate Olsen) és Lynn Farmer (Ashley Olsen). A két lány sokat szendved a gonosz Agatha nagynéni (Cloris Leachman) miatt, akiről kiderül, hogy valójában boszorkány. Agatha néni varázslat erejével fogva tartja saját nővérét, Sophia nénit, ezért a két lány elindul, hogy megmentse, mielőtt túl késő lesz. Küldetésük során csatlakozik hozzájuk a hontalan Mr. Nofziger (Meshach Taylor), egy kis emberke, akit Oscarnak hívnak, és egy furcsa sírásó is. A megmentô akció során a két lány megtanulja, hogy mit jelent a testvéri szeretet.
11. Soha többé halloweent!
Egy 2001-es vígjáték Christopher Lloyd főszereplésével.
"A rettegett Curtis Danko (Brendan McCarthy) rejtélyes balesetben hal meg. Halálakor még jut ideje arra, hogy megfenyegesse a város lakóit: megígéri, hogy halloweenkor visszatér és leszámol mindenkivel. Hogy ez ne történhessen meg, a legmélyebb kriptába temetik. De húsz évvel később Fred Walker (Christopher Lloyd) akarata ellenére kiszabadítja Curtist, és hamarosan zombik lepik el az egész várost."
12. Karácsonyi lidércnyomás
 Ez igazából karácsonyi film, de mivel Halloween városban játszódik és tele van rémekkel, így ide is beillik. 
Tim Burton-os Disney animációs film 1993-ból .
"Az ünnepek birodalmában járunk. Halloween város ceremóniamestere, Rosszcsont Jack belefásulva a sok kötelező rémisztgetésbe, ellátogat a közeli Karácsonyvárosba, ahol megirigyli a Mikulás izgalmas munkakörét. Elraboltatja a Mikulást, és átveszi a karácsonyi feladatokat. A megszokott labdák és babák helyett ezúttal levágott fejű rongyláb meglepetések várják a gyerekeket a fa alatt.
13.  A halott menyasszony
 Még egy Tim Burton animációs film 2005-ből.
"Egy kis faluban, valamikor a 19. század derekán két család a gyermekeik esküvőjére készül. Mindenki boldog, a két házasulandó fiatalt kivéve. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először. A menyegzőpróbán Victor belezavarodik a házassági eskü szövegébe, az erdőbe megy gyakorolni a szöveget. Végül annyira belejön a szerepébe, hogy egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban nem az, aminek látszik. Victor akaratán kívül eljegyezte magát a Halott Menyasszonnyal, akinek szíve régóta megszűnt dobogni, ám szüntelenül keresi az igaz szerelmet és a társat, aki megosztja vele örök nyugodalmát.
14. Mickey Egér játszótere - Mickey trükkje
 Egy 2006-os darab a sorozatból.
"Gyere Te is a jelmezbálba! Hatalmas jelmezbál készül, de a vendégeknek telihold előtt oda kell érniük. Különben a kapuk bezáródnak, és a bálnak lőttek, még mielőtt elkezdődhetett volna. Vajon át tudnak kelni a ködlepte erdőn, le tudnak küzdeni számtalan akadályt,. és időben elérik a felvonóhídat? A segítségeddel talán sikerrel járhatnak! A zenével, nevetéssel és mulatsággal teli Mickey trükkje hamisítatlan Disney-darab, a rajzmágus örök figuráinak minden bájával és kedvességével - az egész családnak!"
15. Szellemes kölykök
 Egy igazi cukiság, mely igazán elvarázsolja az embert édes kiskutyáival. Ajánlom a sorozat többi részét is. Ez egy tavalyi, azaz 2011-es film.
"A Disney cuki beszélő kiskutyái egy vadonatúj filmben térnek vissza. De most olyan titokzatos helyre keverednek, hogy bundaborzolóan kísérteties dolgok történnek velük. Néhány frissen szerzett barát - akik között egy barátságos szellem is van - teszi az izgalmas kalandokat igazán kölykös mókává. A kölykök egy rossz szándékú kopó ellen veszik fel a harcot, és új barátaik segítségével nemcsak Warwickot tanítják móresre, hanem mellesleg a világ megmentésére is vállalkoznak. Rengeteg akcióval, humorral és még több extrával a Szellemes kölykök kísértetiesen jó kaland, amely a barátságot és az összetartást ünnepli, ráadásul az egész család jól fog szórakozni rajta!"
16. Boszorkányváros 1 és 2
 Ez egy 1998-as illetve 2001-es ugyancsak Disney-s boszorkányokkal teli filmsorozat.
"Marnie élete egy csapásra megváltozik, mikor derűs nagyanyja, a városba érkezik. Aggie ódákat zeng unokájának a boszorkányokról, ám ezt Marnie édesanyja, Judith rossz szemmel nézi és elküldi édesanyját. Marnie és két testvére követik nagyanyjukat egy ismeretlen világba, Boszorkányvárosba, ahol furcsábbnál furcsább lények színesítik a mindennapokat."
17. Szörny RT.
 Gondolom mindenki ismeri, ez egy Disney-PiXar-os 2001-es rajzfilm, teli cuki szörnyikékkel.
"Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat, s ezzel a világának energiát gyűjtsön. A két menő rémisztő hétköznapjai azonban szőröstül-bőröstül kifordulnak, amikor egy Boo nevű kislány a szörnyek világába téved."
18. Rém rom
 Ez Zolcsi egyik kedvenc rajzfilmje ezekből a modernebb fajtákból. 2006-ban készült, és Steven Spielberg is részt vett a készítésében.
"Esténként különös hangok szűrődnek ki a régi házból, nyögések, reccsenések, elfojtott sóhajok zavarják az utca nyugalmát. Három utcabeli gyerek arra gyanakszik, hogy az ódon falak között valami olyasmi tanyázik, aminek nem volna szabad. Kíváncsiságuk hamarosan megbosszulja magát. Nincs senki a romos házban, maga a ház a rém! Él és nem kegyelmez. Aki az ajtaja mögé kerül, többé nem látja meg az utcát. A három jó barát azonban nem ijedős. Vagy ha ijedős is, legyűri félelmét, és elhatározza, hogy szembeszáll az ellenséggel."
19.  Szelleműzők klubja
 Egy 2003-as családi film.
"Emlékszel még amikor a csodák a küszöbön vártak rád? Amikor az elhagyatott ház az utca végén tele volt szellemekkel és manókkal? Amikor a képzelet óriási találmányokat szült, hogy az álmok valóra váljanak? Négy gyereknek most létre kell ezt hoznia. A csapat tudomást szerez Carolyn-ról, a fantomról aki a közeli erdőben kisért. A szellemvadász Carrie azonnal meggyőzi barátait, hogy cserkésszék be és fogják el a szellemet. Amikor a feltaláló Jessie egy elmés szerkezetet tervez, hogy csapdába csalják a szellemet megszületik a Szelleműzők Klubja. Azonban fekete felhők gyülekeznek az égen amint Carrie és testvére Chris rájön, hogy anyjuk elvesztheti a családi fagylalt üzletet egy kegyetlen befektető miatt. A rossz kilátások ellenére összefognak és egy tervet eszelnek ki, hogy legyőzzék a gonosz üzletembert. Képesek lesznek erre? Egy kis szerencsével valamint a szellem segítségével talán sikerülni fog!"
20.  Pooh's Heffalump Halloween Movie
 Ez sajnos egy Magyarországon be nem mutatott/ki nem adott  Micimackós egészestés 2005-ös rajzfilm, mely a Micimackó és a Zelefánt után jelent meg. Nagyon édes. Mi is itt a neten akadtunk rá az eredeti változatra, de Zolcsit nem zavarja, hogy angolul van.
"It's a hilariously haunting Halloween in the Hundred Acre Wood. Roo's best new pal, Lumpy, is excited to trick-or-treat for the first time ... until Tigger warns them about the dreaded Gobloon, who'll turn you into a Jaggedy Lantern if he catches you. But if they catch the Gobloon before it catches them, they get to make a wish! With Roo by his side, Lumpy knows he can face anything. So when Pooh eats all the Halloween candy, Lumpy and Roo decide to be "brave together, brave forever" and catch the Gobloon so they can wish for more. When the two friends become separated, however, Roo decides to wish for something even more important. Filled with adventure, unconditional friendship, and lots of laughter, POOH'S HEFFALUMP HALLOWEEN MOVIE is a sweet treat for the whole family. " 

Kicsit hosszúra sikeredett, de hátha esetleg valaki ugyancsak filmezni készül a családdal halloween napján. 
2 megjegyzés:

Kovaxka írta...

Hű, micsoda összeállítás, köszi! :) Bár én a véresebbeket szeretem. :)

erzsocica írta...

A férjem is, karácsonyra a Fűrész díszdobozt kapta tőlem, melyben mind a hét rész benne van. Mellette én is rengeteg olyat nézek, melyeknél még a tv alól is folyik a vér. Viszont itt kifejezetten Zolcsi volt a cél, hogy eltöltsünk egy napot, ami csak erről szól. Én nekem meg nem számít, szeretem ezeket a filmeket/rajzfilmeket.

Related Posts with Thumbnails